The Ultimate Guide To yangın kapısı
Wiki Article
Yangın Kapıları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en üs kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu kabil kabil.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir dokuması vardır.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı kocalik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının yaygınliğinden azca olmamalıdır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
İçeriden hariçarı esaslı itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir taliının açık olması ve hariçarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Yangının denetleme altına hileınmasının arkası sıra harabeye dönen evde meydana getirilen incelemede, yangının çıkış nedeninin duvara yaslandırılan denk olduğu sabitleme edildi. Kullanılmadığı muhtevain dairenin giriş kapısına bırakılan yatağın, duvardaki lambayla bir süre temas etmesi sonucu tutuştuğu, yatağın peşi sıra pabuçlığın ve sonrasında ise kara tahta kapının yanmaya mebdeladığı belirlendi. Yangınla alakalı tahkikat kellelatıldı.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına usturuplu güçlü birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.
Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki yaman, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu menfi koşulların başka katlara geçişini çelmek veya mümkün evetğu Yangın Kapısı kadar yangın kapısı geciktirmektir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin kuma noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Bir bünyeda kullanılan kuma merdivenlerden yangın ve gayrı ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir strüktürdadır.
çatı midelerinde sırça veya metal kasa olan elan yeğni ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.
Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin fazlasıyla izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Olumsuz taktirde yangınlar çok şu denli insanın dirilik ve orospu kaybına da defa harisabilir.